دردم از نان است و درمان نیز هم
نان نباشد کوفت هم در سفره نیست
نان – این برکت سفره، قوت غالب هر فقیر و غنی، زینت بخش سفره های ساده و رنگین توسط دستان هنرمند و پربرکت نانواها پخت میشود. هیچ صبح و شامگاهی نیست که فضای محله ها از بوی خوش نان لذیذ تازه پخت شده عطرآگین نباشد.
فایزه رضایی: شروع یک کسب و کار، شروع یک ریسک …
روایت مردی است که برای تأمین هزینههای زندگی، زمین خود را فروخت و امروز بسیاری از اهالی روستاها و شهرستانهای همجوار بویژه گراش مشتری نان ها و تفتان های خوش عطر او هستند. کمتر شهروند اوزی است که این مرد دغدغه مند نانوای دیارمان را نشناسد یا از نزدیک با پیشه او آشنایی نداشته باشد. البته عزیزان دیگری که تعدادی از آنها پیشکسوت هستند نیز شاغل در این حرفه می باشند که در فرصت مناسب به معرفی آنان خواهیم پرداخت.
سالها چشم انتظار این بود به آرزویش که راه اندازی نانوایی سنگکی و مدیریت آن بود، برسد.
از همان کودکی به چشم می دیدم که پدرم برای تأمین هزینه های زندگی ما چه تلاشی می کند. پدر شاطر نانوایی های متعدد از جمله نانوایی در دبی بود که پس از ۴۰ سال پیر نانوائی شدن آن را واگذار کرد. دوست داشتم خواسته پدر که تأسیس نانوایی سنگکی در اوز بود را برآورده کنم پیش از این در شغل فنی تعمیرات وسایل سرمایشی مشغول به کار بودم. به دنبال دریافت مجوز تأسیس رفتم و به خاطر سابقه خوب پدرم خیلی سریع این امر محقق شد. با فروش زمین اقدام به تأسیس نانوایی سنگک کرده و شاطر اهل لایزنگان داراب استخدام کردم.
اصول اولیه کار خود را نزد پدر آموزش دیده و مهارت های لازم را کسب کرده است. علاوه بر تولید و عرضه نان سنگک ساده و کنجدی برای پیشرفت بیشتر در کار خود خلاقیت و ابتکار به خرج داده و با تولید تفتان خشک (تنها در تفتان پزی “سوغات اوز” پخت می شود) با طعم های مهیاوه ، زعتر ، سیاه دانه و عرضه چای به صورت رایگان کسب و کار خود را رونق بخشیده است.
ویژگی این شخص آرام و با شخصیت، مردم دار و با اخلاق بودن او است. نانوای خوب، خاکی و افتاده که توانایی برقراری ارتباط با مردم را داشته و کاسب خوبی است تا مشتریانش را حفظ کند.
اینبار گفتگو را اختصاص دادیم به معرفی یکی از چهره های جوان، موفق، بامرام، کارآفرین و خلاق اوزی
لطفاً برای شروع معرفی کوتاهی از خود داشته باشید.
هاشم ارشدی فرزند عبدالرحیم مسئول واحد نان سنگکی و تفتان پزی “سوغات اوز”، اهل و ساکن اوز می باشم.
استعداد خود را با راه اندازی نانوایی شکوفا کردهاید نان سنگک شما سر سفره شهرستان هست اما این تنها بخشی از خلاقیت های شما است؛ بفرمایید در کنار آن به چه ابتکاری دست زده اید؟
راه اندازی نانوایی از آن دست ایده های جذاب برای کارآفرینان علاقهمند به پخت کلوچه و تفتان است که به لطف طعم بی نظیر شان طرفدار خاص خودش را پیدا کرده است که در فروشگاه “سوغات اوز” به تولید و عرضه تفتان و کلوچه محلی اوز مشغول و از این کارگاه ارتزاق می کنم.
دلیل موفقیت در حرفه نانوایی چیست؟
همیشه داشتن یک برنامه روشن برای موفقیت یک کارآفرین ضروری است و پس از در نظر گرفتن موضوعات مهم:
۱. انتخاب نوع نان و نانوایی
۲. بررسی میزان درآمد و هزینه نانوایی
۳.کسب مهارت های مورد نیاز برای شغل نانوایی
می توان آغاز به کار نمود.
ساعت کار نانوایی ها به چه صورت است؟
صبح زود، ظهر، اواخر عصر، آخر هفته ها و تعطیلات کار می کنند این افراد زحمتکش برای طولانی مدت در محیط های بسیار گرم می ایستند. سر و کار داشتن با آتش و حرارت آن قاعدتاً کار هر کسی نمی تواند باشد ساعت های طولانی از چهار صبح سرپا بودن و مرارت را تحمل کردن و به جان خریدن و در بعضی موارد برخورد و غرولندهای برخی از مشتریان
چگونگی راه اندازی نانوایی را شرح دهید.
برای راه اندازی هزینه های زیادی وجود دارد مانند خرید دستگاه و تجهیزات، آموزش کارکنان،اجاره محل کار، دریافت مجوز لازم، در نتیجه مقدار قابل توجهی سرمایه باید در اختیار داشت که برای تأمین آن زمین خود را فروختم تا بدین وسیله خدمتی به شهر خود کرده باشم.
میزان رضایت مردم از کیفیت نان؟
میزان رضایت مردم از کیفیت نان خوب است ولی از شلوغی و ازدحام مشتری و معطل شدن در صف گلایه دارند البته به دلیل ازدحام مشتریان صف ها را به صورت شماره گذاری یک عددی و دو عددی برای عرضه نان مشخص کرده ایم.
به تازگی اقدام به خرید و راه اندازی دستگاه نان سنگک ماشینی با پخت سریع نموده ام که به زودی به بهره برداری می رسد و در کنار آن کلوچه محلی اوز با طعم تنوری را نیز به تولید انبوه می رسانم.
برای پختن این قوت غالب از چه نوع آردی استفاده می کنید؟
ما تنها نانوایی هستیم که از آرد سبوس دار ۱۲ درصد استفاده می کنیم.
مجوز نانوایی از کجا و چگونه گرفته میشود؟
کارگروه شورای آرد و نان متشکل از چندین اداره به ریاست جهاد کشاورزی ساعت کار و سهمیه و مجوز راه اندازی نانوایی را صادر میکند.
میزان رعایت بهداشت در نانوایی به چه صورت است؟
بازرسی و نظارت ویژه بر وضعیت بهداشتی صنف نانوایی ها در سطح شهرستان با همراهی اداره صنعت، معدن و تجارت و کارشناسان شبکه بهداشت محیط انجام می گیرد.
سالها قبل نانوایی سنگک ریگی در اوز بود در حال حاضر چرا نیست؟
راه اندازی نانوایی سنگک ریگی به چند دلیل توجیه سرمایه گذاری ندارد: ۱. شاطر و خمیر گیر حرفه ای لازم است ۲. پخت آن کند و جوابگوی جمعیت نیست مگر اینکه چندین نانوایی سنگک ریگی در شهر باشد. ۳. ازدحام مشتری وجود نداشته باشد. ۴. خودت شاطر باشی
چالش بزرگ نانوایی چیست؟
مشکل اصلی ما این است که در سهمیه آردی که از سرشماری جمعیت به شهر تعلق میگیرد، مهاجرین افغانستانی جزء آمار جامعه شهری به شمار نمی آیند و جمعیت آنها بیش از حد و مصرف نان آنها بسیار زیاد است.
چه درخواستی از مسئولین دارید؟
از مسئولین شهرستان تقاضا دارم پس از تعویض دستگاه نان سنگک به سهمیه آرد دریافتی مان افزوده شود تا بتوانم زمان پخت را طولانی تر کنم. در پایان از کلیه مسئولین شهرستان اوز بویژه آقای ابراهیم ماهوری ریاست محترم اداره صمت شهرستان اوز که در مسیر فعالیت مان همواره با ما همراه هستند تقدیر و تشکر فراوان دارم.
برای آقای ارشدی آرزوی زندگی پررونق، موفقیت در کسب و کار، زندگی و نیز همیاری با مردم را داریم.
نانوایی از شغل های تخصصی و حرفهای است، انتظار توجه بیشتر به این صنف می رود و اینکه نانوایان از نگاه و عنایت مسئولین به دور نباشند. نانوایان قشر زحمتکش جامعه هستند که همواره در همه اعصار یار و یاور مردم بوده و می مانند.
لطفا این صف یک عددی و دو عددی را رعایت کنید. خیلی از مواقع مردم نوبت رعایت نمیکنند
از طرفی ساعت هفت صبح دیره برای نان
و کسانی که اداری هستند و میخوان صبحانه بخورن براشون دبره.
مثل نانوایی های دیگر و مثل قبل که ساعت شش و نیم نان آماده بود، نان عرضه شود. تشکر
سر کار خانم سلمانپور پرسش خوبی مطرح کرده است ???????? <> ???????????? این پرسشی است که سالها پرسیده شده و پاسخی داده نشده است. به راستی چرا سالهاست مدیریت شهری اوز...
نبیل نوروزی در مطلب: درخواست سیلوانا سلمانپور؛ شاعر و فعال نامدار اجتماعی و فرهنگی از استاندار برای تجدید نظر در محل ساخت فاز ۶ مسکن ملی اوز
درود و عرض ادب خدمت همشهریان دلسوز لابد این منطقه از شهر اوز جهت انبوه سازی مناسب تر است و ذی نفعان انبوه سازی که در جای جای ایران عزیز اقدام به این امر خیرخواهانه می نما...
در مطلب: درخواست سیلوانا سلمانپور؛ شاعر و فعال نامدار اجتماعی و فرهنگی از استاندار برای تجدید نظر در محل ساخت فاز ۶ مسکن ملی اوز
آقای محمودا نام بردن از نامه سرگشاده به بالاترین مقام استانی یعتی زیر سوال بردن فرماندار بومی شهرستان و مطمئنا خانم سلمانپور چنین قصدی نداشته است...
شریف مبصر در مطلب: درخواست سیلوانا سلمانپور؛ شاعر و فعال نامدار اجتماعی و فرهنگی از استاندار برای تجدید نظر در محل ساخت فاز ۶ مسکن ملی اوز
با عبدالله موافق هستم اگر روزی روزگاری قحطی گرفت آب در آب انبارها برای چند روز خانوارهای اوزی کفایت می کند شاید چند روز آب انبارها اعیانی و اشرافی شده و در خدمت پولدارهای...
شايان خضری در مطلب: درخواست سیلوانا سلمانپور؛ شاعر و فعال نامدار اجتماعی و فرهنگی از استاندار برای تجدید نظر در محل ساخت فاز ۶ مسکن ملی اوز
خانم سیلوانا سلمانپور در نظر داشته باشید جمعیت قابل توجهی از مردم موافق ساخت مسکنملی هستند جوانانی بدون مسکن و ساکن اوز که شرایط اقامت امارات و خارج از کشور را ندارند...
محمد نامدار در مطلب: درخواست سیلوانا سلمانپور؛ شاعر و فعال نامدار اجتماعی و فرهنگی از استاندار برای تجدید نظر در محل ساخت فاز ۶ مسکن ملی اوز
کاملا درست فرمودند . بیشترین مردم کشور اوز را با برکه هایش میشناسند و ساخت و ساز أطراف ۱۹ برکه نه تنها باعث خشکی انها بلکه باعث از بین رفتن نمای زیبای برکه ها هم میشود...
در مطلب: درخواست سیلوانا سلمانپور؛ شاعر و فعال نامدار اجتماعی و فرهنگی از استاندار برای تجدید نظر در محل ساخت فاز ۶ مسکن ملی اوز
با درود خدمت خانم سلمانپور شاعر و فعال اجتماعی و فرهنگی اوز فروغی هستم از بچه های هیت امنای برکه ها و فعال اجتماعی. سپاس از از عکسالعمل شما بزرگوار نسبت به این تصمیم غیر...
در مطلب: درخواست سیلوانا سلمانپور؛ شاعر و فعال نامدار اجتماعی و فرهنگی از استاندار برای تجدید نظر در محل ساخت فاز ۶ مسکن ملی اوز
پرسش ۳ << ۳- زمین در جای جای اوز وجود دارد ،چه تفکری باعث شده است اینجا را به ساختمان سازی اختصاص دهند ؟ این پرسش را باید دست اندرکاران و شهرداران سابق و شواری شهر...
نبیل نوروزی در مطلب: درخواست سیلوانا سلمانپور؛ شاعر و فعال نامدار اجتماعی و فرهنگی از استاندار برای تجدید نظر در محل ساخت فاز ۶ مسکن ملی اوز
آن مکان سالهاست ساخت و ساز می شود شهرک فردوس دانشگاه پیام نور ساختمان بهداشت بیمارستان مسکن ملی فردا بعد از آماده شدن بیمارستان مسکن برای کارمندان و پزشکان و صدها ساخت و...
عادل راوند در مطلب: درخواست سیلوانا سلمانپور؛ شاعر و فعال نامدار اجتماعی و فرهنگی از استاندار برای تجدید نظر در محل ساخت فاز ۶ مسکن ملی اوز
هزاران درود بر بانوی فعال و گرانقدر شهرم بانو سیلوانا سلمانپور و قلم و بیان شیوا و رسایش.امید که این درخواست پذیرفته و به زودی زود حالت اجرایی به خود گرفته و مخقق شود.......
در مطلب: درخواست سیلوانا سلمانپور؛ شاعر و فعال نامدار اجتماعی و فرهنگی از استاندار برای تجدید نظر در محل ساخت فاز ۶ مسکن ملی اوز
احسنت به پشتکار آقای ارشدی و مردم داری ایشان
خدا قوت به آقای ارشدی . ایشان میراث دوست نیز می باشند و به مراسم های سنتی علاقه خاصی دارند و بسیار فعال در این زمینه
خدا قوت به جناب ارشدی. خیلی زحمت میکشید.
لطفا این صف یک عددی و دو عددی را رعایت کنید. خیلی از مواقع مردم نوبت رعایت نمیکنند
از طرفی ساعت هفت صبح دیره برای نان
و کسانی که اداری هستند و میخوان صبحانه بخورن براشون دبره.
مثل نانوایی های دیگر و مثل قبل که ساعت شش و نیم نان آماده بود، نان عرضه شود. تشکر