دوشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۴
 |  24/ فوریه/ 2023 - 7:29
  |   نظرات: 3 نظر
2,088 بازدید

گفتگو با هاشم ارشدی مرد سختکوش نانوا

دردم از نان است و درمان نیز هم
نان نباشد کوفت هم در سفره نیست

نان – این برکت سفره، قوت غالب هر فقیر و غنی، زینت بخش سفره های ساده و رنگین توسط دستان هنرمند و پربرکت نانواها پخت می‌شود‌. هیچ صبح و شامگاهی نیست که فضای محله ها از بوی خوش نان لذیذ تازه پخت شده عطرآگین نباشد.

فایزه رضایی: شروع یک کسب و کار، شروع یک ریسک …
روایت مردی است که برای تأمین هزینه‌های زندگی، زمین خود را فروخت و امروز بسیاری از اهالی روستاها و شهرستانهای همجوار بویژه گراش مشتری نان ها و تفتان های خوش عطر او هستند. کمتر شهروند اوزی است که این مرد دغدغه مند نانوای دیارمان را نشناسد یا از نزدیک با پیشه او آشنایی نداشته باشد. البته عزیزان دیگری که تعدادی از آنها پیشکسوت هستند نیز شاغل در این حرفه می باشند که در فرصت مناسب به معرفی آنان خواهیم پرداخت.

سالها چشم انتظار این بود به آرزویش که راه اندازی نانوایی سنگکی و مدیریت آن بود، برسد.

از همان کودکی به چشم می دیدم که پدرم برای تأمین هزینه های زندگی ما چه تلاشی می کند. پدر شاطر نانوایی های متعدد از جمله نانوایی در دبی بود که پس از ۴۰ سال پیر نانوائی شدن آن را واگذار کرد. دوست داشتم خواسته پدر که تأسیس نانوایی سنگکی در اوز بود را برآورده کنم پیش از این در شغل فنی تعمیرات وسایل سرمایشی مشغول به کار بودم. به دنبال دریافت مجوز تأسیس رفتم و به خاطر سابقه خوب پدرم خیلی سریع این امر محقق شد. با فروش زمین اقدام به تأسیس نانوایی سنگک کرده و شاطر اهل لایزنگان داراب استخدام کردم.

اصول اولیه کار خود را نزد پدر آموزش دیده و مهارت های لازم را کسب کرده است. علاوه بر تولید و عرضه نان سنگک ساده و کنجدی برای پیشرفت بیشتر در کار خود خلاقیت و ابتکار به خرج داده و با تولید تفتان خشک (تنها در تفتان پزی “سوغات اوز” پخت می شود) با طعم های مهیاوه ، زعتر ، سیاه دانه و عرضه چای به صورت رایگان کسب و کار خود را رونق بخشیده است.

ویژگی این شخص آرام و با شخصیت، مردم دار و با اخلاق بودن او است. نانوای خوب، خاکی و افتاده که توانایی برقراری ارتباط با مردم را داشته و کاسب خوبی است تا مشتریانش را حفظ کند.

این‌بار گفتگو را اختصاص دادیم به معرفی یکی از چهره های جوان، موفق، بامرام، کارآفرین و خلاق اوزی

لطفاً برای شروع معرفی کوتاهی از خود داشته باشید.

هاشم ارشدی فرزند عبدالرحیم مسئول واحد نان سنگکی و تفتان پزی “سوغات اوز”، اهل و ساکن اوز می باشم.

استعداد خود را با راه اندازی نانوایی شکوفا کرده‌اید نان سنگک شما سر سفره شهرستان هست اما این تنها بخشی از خلاقیت های شما است؛ بفرمایید در کنار آن به چه ابتکاری دست زده اید؟
راه اندازی نانوایی از آن دست ایده های جذاب برای کارآفرینان علاقه‌مند به پخت کلوچه و تفتان است که به لطف طعم بی نظیر شان طرفدار خاص خودش را پیدا کرده است که در فروشگاه “سوغات اوز” به تولید و عرضه تفتان و کلوچه محلی اوز مشغول و از این کارگاه ارتزاق می کنم.

دلیل موفقیت در حرفه نانوایی چیست؟
همیشه داشتن یک برنامه روشن برای موفقیت یک کارآفرین ضروری است و پس از در نظر گرفتن موضوعات مهم:
۱. انتخاب نوع نان و نانوایی
۲. بررسی میزان درآمد و هزینه نانوایی
۳.کسب مهارت های مورد نیاز برای شغل نانوایی
می توان آغاز به کار نمود.

ساعت کار نانوایی ها به چه صورت است؟
صبح زود، ظهر، اواخر عصر، آخر هفته ها و تعطیلات کار می کنند این افراد زحمتکش برای طولانی مدت در محیط های بسیار گرم می ایستند. سر و کار داشتن با آتش و حرارت آن قاعدتاً کار هر کسی نمی تواند باشد ساعت های طولانی از چهار صبح سرپا بودن و مرارت را تحمل کردن و به جان خریدن و در بعضی موارد برخورد و غرولندهای برخی از مشتریان

چگونگی راه اندازی نانوایی را شرح دهید.
برای راه اندازی هزینه های زیادی وجود دارد مانند خرید دستگاه و تجهیزات، آموزش کارکنان،اجاره محل کار، دریافت مجوز لازم، در نتیجه مقدار قابل توجهی سرمایه باید در اختیار داشت که برای تأمین آن زمین خود را فروختم تا بدین وسیله خدمتی به شهر خود کرده باشم.

میزان رضایت مردم از کیفیت نان؟
میزان رضایت مردم از کیفیت نان خوب است ولی از شلوغی و ازدحام مشتری و معطل شدن در صف گلایه دارند البته به دلیل ازدحام مشتریان صف ها را به صورت شماره گذاری یک عددی و دو عددی برای عرضه نان مشخص کرده ایم.
به تازگی اقدام به خرید و راه اندازی دستگاه نان سنگک ماشینی با پخت سریع نموده ام که به زودی به بهره برداری می رسد و در کنار آن کلوچه محلی اوز با طعم تنوری را نیز به تولید انبوه می رسانم.

برای پختن این قوت غالب از چه نوع آردی استفاده می کنید؟
ما تنها نانوایی هستیم که از آرد سبوس دار ۱۲ درصد استفاده می کنیم.

مجوز نانوایی از کجا و چگونه گرفته میشود؟
کارگروه شورای آرد و نان متشکل از چندین اداره به ریاست جهاد کشاورزی ساعت کار و سهمیه و مجوز راه اندازی نانوایی را صادر می‌کند.

میزان رعایت بهداشت در نانوایی به چه صورت است؟
بازرسی و نظارت ویژه بر وضعیت بهداشتی صنف نانوایی ها در سطح شهرستان با همراهی اداره صنعت، معدن و تجارت و کارشناسان شبکه بهداشت محیط انجام می گیرد.

سالها قبل نانوایی سنگک ریگی در اوز بود در حال حاضر چرا نیست؟
راه اندازی نانوایی سنگک ریگی به چند دلیل توجیه سرمایه گذاری ندارد: ۱. شاطر و خمیر گیر حرفه ای لازم است ۲. پخت آن کند و جوابگوی جمعیت نیست مگر اینکه چندین نانوایی سنگک ریگی در شهر باشد. ۳. ازدحام مشتری وجود نداشته باشد. ۴. خودت شاطر باشی

چالش بزرگ نانوایی چیست؟
مشکل اصلی ما این است که در سهمیه آردی که از سرشماری جمعیت به شهر تعلق می‌گیرد، مهاجرین افغانستانی جزء آمار جامعه شهری به شمار نمی آیند و جمعیت آنها بیش از حد و مصرف نان آنها بسیار زیاد است.

چه درخواستی از مسئولین دارید؟
از مسئولین شهرستان تقاضا دارم پس از تعویض دستگاه نان سنگک به سهمیه آرد دریافتی مان افزوده شود تا بتوانم زمان پخت را طولانی تر کنم. در پایان از کلیه مسئولین شهرستان اوز بویژه آقای ابراهیم ماهوری ریاست محترم اداره صمت شهرستان اوز که در مسیر فعالیت مان همواره با ما همراه هستند تقدیر و تشکر فراوان دارم.

برای آقای ارشدی آرزوی زندگی پررونق، موفقیت در کسب و کار، زندگی و نیز همیاری با مردم را داریم.

نانوایی از شغل های تخصصی و حرفه‌ای است، انتظار توجه بیشتر به این صنف می رود و اینکه نانوایان از نگاه و عنایت مسئولین به دور نباشند. نانوایان قشر زحمتکش جامعه هستند که همواره در همه اعصار یار و یاور مردم بوده و می مانند.

فایزه رضائی/ چهارم اسفندماه ۱۴۰۱

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

3 Responses to “گفتگو با هاشم ارشدی مرد سختکوش نانوا”

  1. اوزی گفت:

    احسنت به پشتکار آقای ارشدی و مردم داری ایشان

  2. ناشناس گفت:

    خدا قوت به آقای ارشدی . ایشان میراث دوست نیز می باشند و به مراسم های سنتی علاقه خاصی دارند و بسیار فعال در این زمینه

  3. شهروند _ اوز گفت:

    خدا قوت به جناب ارشدی. خیلی زحمت می‌کشید.

    لطفا این صف یک عددی و دو عددی را رعایت کنید. خیلی از مواقع مردم نوبت رعایت نمی‌کنند

    از طرفی ساعت هفت صبح دیره برای نان
    و کسانی که اداری هستند و میخوان صبحانه بخورن براشون دبره.
    مثل نانوایی های دیگر و مثل قبل که ساعت شش و نیم نان آماده بود، نان عرضه شود. تشکر

نظر سنجی

یک سال از فعالیت شوراهای ششم شهر و روستا گذشت. میزان رضایت شما از عملکرد و فعالیت های سال اول شورای اسلامی ششم شهر اوز چقدر است؟

Loading ... Loading ...
آخرین نظرات
  • سلام لازم است متخصصان کارکشته در این مورد از شهر های بزرگ و..دعوت و مشاوره بدهند .افراد معرفی شده هم بصورت تجربی و آشنا به منطقه می توانند کمک کنند ولی بدون علم و دانش رو...
    شهروند در مطلب: اتاق فکر اقتصادی اصناف شهرستان اوز تشکیل می شود
  • خیلی خوب است قاضی محکومان را به پرداخت جریمه در حق عمران شهر هم محکوم کند...
    آرزو خ ه آ.خ در مطلب: تقدیر بهزیستی شهرستان اوز از اجرای احکام جایگزین حبس در حمایت از معلولین
  • مبارک است. اینشالله اخبار هفته. کتاب که خیلی هم زیاد بود. تمام شود. ومسولان. بفکر. کارهای. زیرساختی. واقتصادی. وعمرانی. در اوز. بپردازند ماندگاری. نسل. جوان. به توسعه اقت...
    اقتصاد. وعمران. وابادی. اوز. را دریابیم در مطلب: درخشش اوز در سی و سومین دوره هفته کتابخوانی 
  • تنتان سالم ایده هایتان بارور و گامهایتان استوار...
    در مطلب: اتاق فکر اقتصادی اصناف شهرستان اوز تشکیل می شود
  • به امید شهری آباد منطقه ای آباد کشوری آباد و جهانی آباد...
    در مطلب: اتاق فکر اقتصادی اصناف شهرستان اوز تشکیل می شود
  • ممنونم از اظهار نظر تمام عزیزان چه آنهایی که موافق هستند و چه آنانی که بر مطلب نقد دارند امیدوارم شهرستان ما همیشه پر رونق باشد. هدف همه ما پیشرفت و رشد و توسعه متوازن اس...
    فرید دستوری در مطلب: شهر جلسات و مراسم
  • نشاط و سلامتی برای همگان آرزومندم خدا قوت...
    در مطلب: برگزاری کوهنوردی خانوادگی در روستای گلار شهرستان اوز
  • چنانچه نگاهی به شهرهای. گراش. خنج. بستک و.......بیندازیم. اثار تحرک عمرانی. واقتصادی. وتوسعه شهری دران دیده میشود اما. در اوز همه نگاهها متوجه مسایل. سطحی. وروبنایی است ه...
    حکایت. فرهنگی بودن شهر اوز !!!! در مطلب: شهر جلسات و مراسم
  • درود بر شما اقای دستوری حرف دل مردم زدی ای کاش به جای این خرج ها کوچه ای اسفالت میشد تا چهره شهر عوض شود...
    فرهنگی در مطلب: شهر جلسات و مراسم
  • با شادباشی صمیمانه و درودی خالصانه بر شما و تمام دست اندرکاران ارجمند و افتخار آفرینی که طی سالها تلاش با تیزبینی چنین روز ی را در تاریخ شهرمان رقم زده اند . روزی که مراس...
    سیلوانا سلمانپور در مطلب: افتتاحیه سی و سومین دوره هفته کتاب ایران به میزبانی اوز برگزار شد