نشست مردمی برای بررسی پیشنهادات مردمی برای حفاظت از مجموعه ۱۹برکه با ساخت فاز ۵ و ۶ مسکن ملی، شامگاه چهارشنبه ۳۰ آبان در مدرسه عالی احمدیه اوز برگزار شد.
شریف بازرگانی از اعضای هیئت امنای آب انبارهای اوز گفت: تمدن ها کنار رودها تشکیل شده است و در شهرستان اوز اولین کار خیر با ساخت برکه ها شروع شده است. خیرین سپس در سایر عرصه ها وارد شده اند و پیشرفت حاصل شده است.
وی افزود: برکه سلفی حدود ۵ و نیم قرن قدمت دارد و ثبت ملی شده است. بیشترین تعداد و تراکم برکه ها در شهرستان اوز است و کار خیرین در این عرصه افتخار آفرین است. هیئت امنای برکه ها علاوه بر قدرشناسی از خیرین، حافظ برکه هاست.
در اوز برکه سازهای زیادی وجود دارند، سازمان میراث فرهنگی اطلاعات کافی از برکه ها دارند.
بازرگانی خاطر نشان کرد: ما به ضرورت ساخت مسکن آگاهیم اما اکنون حاصل زحمات خیرین و برکه سازها به دلیل ساخت فاز ۵ و ۶ مسکن ملی و مجموعه ۱۹ برکه به خطر افتاده است. حتی این امر موجب ناراحتی همشهریان ساکن تهران، شیراز، بندر عباس و حوزه خلیج فارس شده است. ۱۹۶ برکه بین دانشگاه پیام نور و آزاد وجود دارد. مجموعه ۱۹ برکه حدود ۲۳ هزار متر مکعب گنجایش دارد. اکنون می خواهیم مشورت کنیم برای این خطر چه کار باید کرد؟ با فرماندار و مسئولین ذیربط ادارات شهرستان مانند اوقاف واداره راه صحبت شده اما به نتیجه نرسیدیم. نامه مکتوب نیز برای استاندار، معاون استانداری و سازمان بازرسی کشور نیز ارسال شده است.
محمد فروغی از اعضای دیگر هیئت امنای آب انبارها گفت: برای حفاظت از برکه ها در بخشداری با حمایت آقای آتش فراز بخشدار وقت این هیئت تشکیل شد. در شهرستان حدود ۹۰۰ برکه داریم که از ابتدای شورای پنجم هیئت تشکیل شده و تلاش هیئت برای لایه روبی، مرمت و پاکسازی است. حدود ۱۰۰ برکه مرمت شده و هر ساله در آذر پاکسازی انجام می گیرد. برای مجتمع جدید برکه ها نیز زمین اخذ شده است. آقای محمود کریما و آقایان علوی همکاری گسترده ای داشته اند.
فروغی افزود: از یک ماه قبل از ساخت فاز ۵ و ۶ مسکن ملی اطلاع پیدا کردیم و رایزنی های زیادی داشتیم اما موفقیت آمیز نبوده است. امسال تابستان گرمای شدید داشتیم و میزان بارندگی محدود است و کمبود آب محسوس است و این برکه ها از تنش آبی جلوگیری می کند. اکنون باید راهکاری پیدا کنیم تا مشکل به وجود نیاید، برای زمین مسکن ملی جایگزین وجود دارد و معرفی شده است.
فروغی اعضای هیئت امنا آب انبارها را شریف بازرگانی، محمد فروغی، احمد کریما، صدیق برنا، احمد قاضی زاده، امیررضا رضایی، عبدالله رنجبر و فواد کاویانی اعلام کرد و گفت: از اعضای هیئت امنا بیشتر از درآمد شخصی خود کمک می کنند اما حتی اوقاف هم کمکی نکرده است.
در این برنامه ۲ کلیپ از برکه های موجود و مراحل ساخت برکه ها تهیه شده در عکاسی پرسپولیس پخش شد.
بازرگانی ضمن تاکید مجدد بر اهمیت برکه ها گفت: اگر زمینی برای جایگزینی ۵ و ۶ می شناسند معرفی کنند زیرا این فاز در تپه اساخته می شود و آب و فاضلاب آن محل به حوضه آبریز ۱۹ برکه می ریزد و موجب آلودگی می شود. تغییر مسیر امکان پذیر نیست یا خیلی هزینه زاست و می تواند موجب نارضایتی خیرین می شود.
محمدشریف بذرافکن معمار برکه از خیرینی که برای ساخت برکه همت می کنند و هیئت امنای برکه ها سپاسگزاری کرد و افزود: از این بابت کاریابی نیز شده است.
در ادامه نشست ابراهیم جام گوهری، احمد خضری، نریمان عزیزیان، فریبا برازنده، علی تیرزن، سلمان قائدی، نورالدین صمدانی، ابراهیم رضایی، فریدون نامی، خالدخدیوی، سعید شریفی، فرید آتش افروز و عبدالله معصوم نژاد دیدگاه های خود را مطرح کردند.
برخی از شرکت کنندگان آمادگی خود را برای شرکت در کارگروه پیگیری این موضوع اعلام کردند و مقرر شد هیئت امنای آب انبارها پس از بررسی پیشنهادات، موضوع را از کانال صحیح به ویژه اداره کل راه و شهرسازی لارستان پیگیری کند.
سلام فریبا برازنده دوبار نوشتید بعضی هم از قلم انداختی برادر
در مسیر آب که نباید راه و ساختمان ساخت، سیل امسال را فراموش کردید!!
خالد خدیوی از قلم انداختی
ممنون از یادآوری، اضاف شد
سه اوقاف هم باید تکلیف خود را مشخص کند برکه های گندیده داخل شهر را تخریب و تمیز کاری نمی کند در عوض برکه های مثمر و تامین کننده آب را به سوی نابودی حل می دهد