آقای جعفر راستگو به دلیل ۸ سال عضویت در شورای اسلامی شهر اوز در دوره های چهارم و پنجم – و ۵ سال سابقه خدمت به عنوان ریاست شورا در این ۲ دوره- یکی از افراد صاحب نظر در امور منطقه است. سابقه جعفر راستگو در شوراها منحصر به شورای شهر اوز نبوده، بلکه وی یکی از اعضای شورای شهرستانهای لارستان و اوز نیز بوده و نمایندگی شورای شهرستان های لارستان و اوز در شورای استان را در کارنامه خود دارد. دراین بخش مقاله« توسعه شهرستان های همجوار، فرصت یا تهدید» نوشته آقای جعفر راستگو را با هم مرور می کنیم.
هادی صدیقی: آریا هوشیار رفت. بیشتر شما که این متن را میخوانید نمیدانید او کیست و که بود. شاید برایتان مهم هم نباشد. او نیز انسانی بود چون انسانهای دیگر. مانند دیگران آمده بود تا زندگی کند و برود و در آخر هم آرام و بی سر و صدا رفت….
عنایت الله نامور: اوزی ها در بندرعباس از چه زمانی حضور داشته اند؟ به درستی نمی توان گفت که قدیمی ترین افرادی که از اوز به بندر عباس رفتند چه کسانی بودند وچه زمانی این مهاجرت اتفاق افتاده است.
در اواخر دوره صفوی وزمانی که افغانها در اوز حضور داشتند۱؛ در اسناد تجاری هلندی ها ی مقیم در بندرعباس؛ نام اوز آمده است۲ . واین البتة اشاره به خود آبادی اوز است ولی اشاره ای به افراد اوزی در بندرعباس آن زمان نشده است. هر چند به نظر می رسد که حتی در آن زمان امکان این که عده ای از اوز در کشاکش حوادث منطقه از بندرعباس سر در آورده باشند؛ هم وجود دارد.
هادی صدیقی: گاهی در میان اسناد و دستنوشتههای قدیمی که در جاهای مختلف منتشر میشوند، به اسنادی برمیخوریم که ارزش بررسی و واکاوی بیشتر را دارند. اسنادی که شاید در نگاه اول سند یا کاغذی بسیار معمولی بنظر آیند ولی هر آنچه بیشتر آنرا بررسی میکنیم، به ارزش آن بیشتر…
یوسف منصوری: چندی پیش در فضای مجازی فایل صوتی برخی از دوستان در باب دفاع از ساخت جاده مربط منتشر شده بود. خلاصه استدلال اصلی در این بحث این بود که نیازی به اولویتبندی در زمینه ساخت جاده وجود ندارد، هم جاده مربط باید ساخته شود و هم جاده بختیارویه…
فرهاد ابراهیم پور: گرچه محل تولد هر یک از شهروندان به خودی خود نه امتیاز مثبت است و نه منفی، از دیر باز، مردم شهر اوز پذیرای همنوعان، هم مسلکان و هم مذهبان خود بوده اند و نه تنها با اهل سنت همبستگی داشته ایم که وحدت شیعه و سنی…
دکتر امین مقدم، دکترای خود را در رشتۀ جغرافیای انسانی از دانشگاه لیون در فرانسه دریافت کرده است و هماکنون استاد پژوهشگر در دانشگاه رایرسون در تورنتو میباشد. او متخصص مطالعات مهاجرت و مطالعات فرهنگی است. نگاه او به آثار هنری و فرهنگی از منظر اجتماعی میباشد و به تأثیرپذیری…
سند سیصد و هفده ساله تاریخ اوز عنایت اله نامور: در قسمت پیشین این نوشته به بررسی سندی یکصد و سی ساله پرداختیم که موضوع آن دعوا بر سر حق آبه زمین های تگزو بود و در پایان آن نوشته آمده بود که :« ولی مهم تراز همه اینها…
بخش اوز-شرح سند
عنایت الله نامور: این بار در بررسی اسناد تاریخی اوز به سندی میپردازیم که از چند نظر حائز اهمیت بسیار است. این سند در سال ۱۳۱۴ قمری (صد و بیست و نه سال قبل ) نوشته شده است.
موضوع این سند که حکم محکمۀ اوز و نیز نوعی فیصلهنامه است، دربارۀ دعوای حقآبۀ زمینهای «تگزو» واقع در شرق اوز است که طی آن، به دعوای بین دو نفر از مالکین این اراضی در حقآبۀ ناشی از باران در مسیر یک رودخانه که در غرب اراضی تگزو واقع شده، رسیدگی میشود و حکم قضایی صادر میگردد.
عنایتالله نامور: ابتدا بگویم؛ محمدابراهیم فرشاد فرزند حاج اسماعیل حاج عبدالله جعفر است. من در نوشتههای قبلی که در اینجا منتشر شده است، به حاج عبدالله جعفر و نقش اجتماعی او اشاره کردهام (بزرگان اوز در یکونیم قرن پیش/ بخش دوم). حاج اسماعیل حاج عبدالله نیز مانند پدرش در بمبئی تجارتخانه داشت و محمدابراهیم فرشاد فرزند اسماعیل در بندرلنگه شعبۀ تجارتخانه را اداره میکرد.