مراسم رونمایی از کتاب مرحوم شیخ عبدالعزیز قاضی زاده امام جمعه سابق اوز چهارشنبه۲۳ آبان در سالن مدرسه احمدیه اوز برگزار شد. این کتاب که به زبان عربی است، پایان نامه شیخ قاضی زاده در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه مدینه است که ۴۲ سال قبل ارائه شده است و به همت مدرسه عالی احمدیه و حمایت نیکوکاران چاپشده است.
شیخ صالح انصاری مدیر مجتمع دینی اوز معرفی الگوها را از پیام های قرآن دانست و افزود: در سوره مبارکه یوسف سر رهایی یوسف از مشکلات تقوای الهی و صبوری اعلام شده است، قصه پیامبران عبرت است. پیامبران در کارهای خیر سرعت عمل داشتند و در مقابل خدا خاشع بودند.
انصاری خاطر نشان کرد: خدا پیامبر نوح را شاکرو پیامبر اسلام را دارای اخلاق عظیم می داند. در سوره انعام نیز به پیامبران اشاره می کند و آن ها را هدایت شده می داند و وظیفه ما این است که به هدایت آنان تاسی کنیم.
مدیر مجتمع دینی اوز گفت: ۵۰ سال با شیخ قاضی زاده همراه بودم ویکی از ویژگی وی را سخت کوشی و خستگی ناپذیری معرفی کرد. در نماز تراویح و تهجد ۳ بار قرآن را ختم می کردند. از ویژگی دیگر شیخ عبالعزیز اخلاص بود که باید بکوشیم این الگوها را به جامعه معرفی کنیم.
شیخ خلیل بویه رئیس مدرسه عالی احمدیه به کمک کلیپ هایی که پخش شد زندگینامه شیخ قاضی زاده را بیان کرد و از خیرینی که در چاپ کتاب و کسانی که در ویرایش کتاب همت داشته اند، سپاسگزاری کرد. شیخ عبدالعزیز قاضی زاده در سال ۱۳۲۵ متولد شد و پس از تحصیل در مدرسه احمدیه به مدرسه سلطان العلما بندر لنگه رفت و ۷ سال کسب فبض کرد. پس از عزیمت به امارات به مدینه رفت و تحصیلات خود را تا اخذ مدرک فوق لیسانس ادامه داد.
امام جمعه شهر اوز، مدیریت احمدیه به مدت ۸ سال، عضویت در هیئت امنا انجمن خیریه سلمان فارسی، دانشگاه آزاد ، عضو تشکل ائمه جمعه فارس و عضویت در هیئت فتوا بخشی از مسئولیت های شیخ قاضی زاده اعلام شد و تالیفاتی مانند تفسیر بخشی از قرآن وفریضه حج معرفی گردید.
حجت الاسلام مدیح مسئول مرکز اسلامی استان فارس کتاب شیخ قاضی زاده را صدقه جاریه و برکتی برای خانواده شیخ دانست. وی فقه و فقیه را راهبردی ترین مسئله در حوزه دین نامید وگفت: بزرگترین وظیفه این است که تصویری از دین اسلام به جهان معرفی کنیم و این کار فقیه است که باید از انحرافات فکری و اعتقادی جلوگیری کند.
پویایی فقه در آن است که کسی مانند شیخ قاضی زاده موضوعات را با هم تطبیق می دهد. امروز صهیونیست ها بر علیه امت اسلامی هجوم می آورند، فقیهان می توانند جریان های مختلف مذهبی را همراه می کنند تا در مقابل ظالمان بایستند. مدیح افزود: در این جلسه به یاد فقیه شیخ قاضی زاده دور هم جمع شدیم تا از کتابی مرجع رونمایی کنیم.
فاروق سلامی معاون پژوهشی مدرسه عالی احمدیه مختصری از کتاب شیخ قاضی زاده را این گونه معرفی کرد. قبل از وفات مرحوم شیخ با ایشان در ارتباط بودیم تا این اثر پژوهشی به چاپ برسد. تلاش بر سرعت در چاپ بود اما به زمان حیات ایشان نرسید. وی عنوان را امامشافعی و مقایسه قول قدیم و جدید امام شافعی دانست که پایان نامه دوره کارشناسی ارشد مرحوم قاضی زاده است و به زبان عربی چاپشده است.
این پایان نامه در ۴۲ سال قبل یعنی ۱۹/ ۱۲/ ۱۳۶۲ دفاع کرده است. امام شافعی به داشتن دو مذهب قبل و بعد از رفتن به مصر شناخته می شود. در مصر امام شافعی از بعضی از گفته های خود که قول قدیم بود، برگشت. پیروان او مذهب جدید را قبول کردند اما برخی مذهب قدیم را می پذیرفتند و شیخ قاضی زاده قول قدیم را از منابع قدیم فراهم کرده است.
ساختار کلی پایان نامه به ۴ بخش تقسیمشده که بخش اول مقدمه و زندگینامه امام شافعی در عربستان، عراق و مصر است که آرای جدید در کتاب الام می نویسد و سیر تطول علمی داشته است.
بخش دوم کتاب تمهید است و پس از مقایسه ۲ قول قدیم و جدید، به ۳۱ مسئله می پردازد که بابد به قول قدیم استناد کرد.
بخش سوم کتاب به معرفی این ۳۱ مورد می پردازد و بخش آخر کتاب خاتمه است.
پایان نامه شیخ قاضی زاده در دانشگاه های اسلامی به عنوان مرجع شناخته می شود.
یکی از این ۳۱ مسئله زمان نماز مغرب براساس قول قدیم از غروب خورشید تا زمانی که نور وجود دارد امکان پذیر است. در قول جدید این است که تا محو شدن نور خورشید اقامه نماز مورد قبپل نیست و پس از وضو و اقامه و ۵ رکعت نماز است که وقت آن است.
پایان بخش مراسم رونمایی از کتاب با حضور فرماندار، سایر مسئولین و علما بود و این کتاب به کتابخانه ها، دانشگاه ها و برخی مسئولین حقیقی تقدیم شد.
کاش یکی از این فقها زنده همت می گداشت و کتاب را به فارسی ترجمه می کرد