به مناسبت هفته کتاب به همت اداره کتابخانه های عمومی اوز، شامگاه ۲۵ آبان نشستی مجازی با حضور ۴ تن از نویسندگان بومی برگزار و از کتاب دشت زلاوز نوشته سیلوانا سلمانپور رونمایی شد. در این نشست فرهاد ابراهیم پور، سیلوانا سلمانپور، مجید حلاجی و پوریا فولادی حضور داشتند و دیدگاه های خود را مطرح کردند و برخی از شرکت کنندگان در نشست نیز پیام های مکتوب ارسال کردند.
در ابتدای این نشست مجازی، فریناز تورانی رابط فرهنگی و مسئول کتابخانه عمومی صفیه خضری به عنوان هماهنگ کننده نشست به معرفی نویسندگان بومی پرداخت. در ادامه فوزیه زارع هفته کتاب و کتابخوانی و کتابدار را تبریک گفت و از همه دست اندرکاران عرصه ترویج کتابخوانی و نیکوکاران فرهنگی تقدیر کرد.
در ادامه جلسه به ترتیب فرهاد ابراهیم پور، سیلوانا سلمانپور، مجید حلاجی و پوریا فولادی دیدگاه های خود را مطرح کردند و از کتاب دشت زلاوز نوشته سیلوانا سلمانپور رونمایی شد. برخی از دیدگاه های این نویسندگان بومی را با هم مرور می کنیم:
فرهاد ابراهیم پور: از ۱۵ سالگی سرودن شعر را آغاز کرده و در دفتر خود یادداشت کرده است. در دوران سربازی و دفاع مقدس، سنگر آنان آرپیجی خورده و دفتر شعر از بین می رود و پس از طی دوران سرخوردگی ناشی از این اتفاق، مجددا سرودن شعر را آغاز می کند.

اولین بار اشعارش در کتاب شاعران جوان چاپ می شود و در ادامه کتاب «دود»در سال ۸۰ به چاپ می رسد.کتاب «باغ بی کسی» در سال ۸۴، «حسرت آن همه سال» با ۱۰ سال فاصله در سال ۹۴، برگردان «گنجشک های گرسنه» به فارسی در سال ۹۵، «سفرنامه تاجیکستان» کتاب بعدی وی بوده که به خط و زبان تاجیکی منتشر شده است و آخرین کتاب وی «آخر دیگر مرا نمی یابی»، برگردان اشعار «لایق شیر علی» از تاجیکستان است.
ابراهیم پور با اشاره به سابقه دیرینه کتاب و کتابخوانی در اوز و تاسیس کتابخانه عمومی اوز در سال ۱۳۴۶ به شاخصه های فرهنگی اوز پرداخت و به کتاب های تاریخ دلگشا، تائب اوزی و بررسی آثار تاریخی اوز اشاره داشت. وی ضمن سپاس از نیکوکاران فرهنگی و زنده یاد محمد واحدی از سیلوانا سلمانپور، یاور استوار، طاهر جام برسنگ و فاروق ضیایی به عنوان شاعران با سابقه اوز و از شادروان مصطفی خضری ، محمد نامور و میر زینل امیری نژادبه عنوان ترانه سراها نام برد.
سیلوانا سلمانپور: از کودکی به هنر و نقاشی علاقه داشته است و اولین شعرش در کلاس هفتم در روزنامه دیواری دبیرستان هوشیار اوز منتشر می شود. سپس به دبیرستان عشایری شیراز می رود و در کلاس بوستان و گلستان شناسی شرکت می کند و در دانشگاه فعالیت ادامه می دهد و اشعارش در مجله فردوسی به چاپ رسیده است.

در سال ۱۳۶۶ به امارات کوچ می کند و در بدو ورود به امارات در جستجوی اهالی فرهنگ بوده است تا این که پس از پیگیری با کمک کنسول اجتماعی ایران در امارات ۳ نفر از اهالی فرهنگ و ادب را پیدا کردم و در ادامه انجمن ادبی حافط تشکیل شد و چهارشنبه شب ها جلسات برگزار کردند. پس از این اتفاق سلمانپور بیش از گذشته به مجامع فرهنگی دعوت شده و به معرفی زبان و فرهنگ و ادبیات و زنان تاثیر گذار ایران پرداخته است. این انجمن که در حقیقت محلی برای استعدادهای گمنام و فارسی زبان لارستانی بود، ۱۸ سال فعالیت داشته است ولی فعلا فعالیت آن متوقف شده است.
در سال ۲۰۰۳ میلادی به همت غلامحسین واحدی شرکت چاپ، نشر و توزیع نشریات در امارات تاسیس می شود و سیلوانا سلمانپور به عنوان مدیر این شرکت انتخاب می شود که روزنامه ها و مجلات فارسی زبان توزیع می شد و نشریه سیاحت و تجارت نیز با ۳ زبان فارسی، عربی و انگلیسی منتشر گردید.
در سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ برنامه رادیویی «دبی آی» راه اندازی شد که با مدیریت خانم سلمانپور اجرا شده است و در آن برنامه نیمی از وقت رادیو به زبان لارستانی اختصاص می یافت.
شرکت در همایش های بین المللی در ایران، امارات، روسیه و… و ارائه ۷ مقاله به همایش های بین المللی از دیگر فعالیت های سیلوانا سلمانپور بوده است و از سال ۲۰۱۳ در شب های بین المللی دبی نماینده شاعران فارسی زبان هستند. کتابهای منتشر شده سیلوانا سلمانپور«بر بلندای خیال»، «نبض برگ»، « آوای روشن»، «امواج» و «سرود دشت زلاوز» هستند که از آخرین کتاب وی با نام دشت زلاوز مجازی رونمایی شد. کتاب های دیگری نیز در دست تهیه و تدوین دارند که به زودی منتشر می شود.

سیلوانا سلمانپور معتقد است دیگران نیز باید تلاش کنند تا با چاپ نوشته و سروده های خود آثار خود را به ماندگار بگذارند. وی با اشاره به کاهش تیراژ کتاب افزود: باید تلاش کنیم سرانه مطالعه را افزایش دهیم تا زیبنده تمدن کشورمان باشد و مطالعه و تحقیق از کودکی نهادینه شود و نویسندگان جوان با مطالعه و تحقیق و پژوهش، دانش اندوزی کنند و قوانین حمایتی تصویب شود تا موانع انتشار کتاب کاهش یابد.

مجید حلاجی: کتاب «تکنیک های سپاسگزای» را نوشته اند. سپاسگزاری توجه به جنبه های مثبت زندگی است. زندگی مجموعه ای از قله ها و دره هاست و ناسپاس کسی است که در دره ها می ماند. کتاب ما را وادار می کند که مهارت بیاموزیم و سپاسگزاری شناخت ما را نسبت به محیط پیرامون افزایش می دهد.
تکنیک های سپاسگزاری در عرض ۳ سال جمع آوری و تدوین و منتشرشده است و این کتاب دارای ۱۲۱ تکنیک است که می توان این کتاب را به صورت الکترونیک از سایت طاقچه و کتابراه تهیه کرد و خود کتاب نیز در اوز در فروشگاه آفرینش توزیع می شود.

پوریا فولادی: کتاب «تودارها» نوشته فولادی است که به همت نیکوکاران خدیجه طاهر زینل و سایرین زمینه چاپ آن فراهم شده است. از سال ۹۵ این کتاب قلم خورده است. نویسنده پس از شروع به کار درمغازه ای که رونق زیادی نداشته، نوشتن را آغاز کرده و در ادامه آن را برای چاپ آماده کرده است.
این کتاب در حقیقت معرفی افراد درون گراست که از بدو تولد خصوصیات جداگانه ای دارند. هدف فولادی معرفی این تیپ از اشخاص است تا توجه والدین به این کودکان نیز بیشتر جلب شود. وی توصیه می کند هر کس در شغل خویش باید تلاش کند با مطالعه کتب تخصصی بر عمق اطلاعاتش بیفزاید. نویسنده نیز برایش مهم است که آثارش خوانده شود و به کتاب نباید به عنوان جنس لوکس بنگریم.