پنج شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
 |  15/ آوریل/ 2025 - 10:06
  |   نظرات: بدون نظر
177 بازدید

اوز بازهم در میان نامزدهای نهایی پایتخت کتاب ایران قرار گرفت

به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشست خبری «معرفی نامزدهای نهمین دوره پایتخت کتاب ایران» صبح امروز ۲۶ فروردین ماه با حضور محسن جوادی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا نوری‌زاده، مدیرکل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی، محمدرضا اسفاری، مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی، تعدادی از داوران نهمین دوره پایتخت کتاب ایران و جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه، در معاونت امور فرهنگی برگزار شد.

محسن جوادی در این نشست با اشاره به اهمیت کتابخوانی گفت: فرآیند پیچیده‌ای برای کتاب وجود دارد، از زمانی که نوشته می‌شود تا ویراستاری، چاپ، توزیع و فروش. مرحله نهایی، خواندن کتاب است که بسیار مهم است و اگر کتابخوانی صورت نگیرد نتیجه نهایی مورد نظر حاصل نمی‌شود. برنامه انتخاب پایتخت کتاب ایران هم با همین نتیجه نهایی ارتباط دارد و در راستای افزایش کمیت و کیفیت کتابخوانی تلاش می‌کند. البته عناصر و عوامل مختلفی در کتابخوانی و ترویج آن تاثیر دارد که همگی باید مورد توجه قرار گیرد مانند فراهم آوردن بستری برای خواندن و دسترسی همه افراد به کتاب مخصوصا کتاب کاغذی.

وی ادامه داد: حوزه کتاب، چندوجهی و بنابر شرایط اقتصادی و فرهنگی متفاوت است، گاهی شرایط اقتصادی ایجاب می‌کند که دولت حمایت اقتصادی داشته باشد و گاهی حمایت‌ها باید مثل رویداد انتخاب پایتخت کتاب معنوی باشد و امیدواریم بتوانیم سطح کتابخوانی را با چنین طرح‌هایی ارتقا دهیم.

جوادی با اشاره به نقش کتاب در جامعه گفت: کتاب در ایران، تاریخ قدیمی دارد و دارای قدرت زیادی است. در خیلی جاها ایران را به کتاب می‌شناسند و به‌نوعی هویت ایران محسوب می‌شود. کتاب این قدرت را دارد که بدون اینکه سرمایه عظیمی پشت آن باشد راه فرهنگ ایران را در بسیاری از کشورها باز ‌کند و نباید آن را دست کم بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: همه نگاه ما به شهرها نیست و به روستاها نیز توجه ویژه داریم، گاه در یک محیط کوچک یا روستایی دورافتاده افرادی پیدا می‌شوند که نقش مهمی در توسعه و ترویج کتابخوانی دارند و نباید نادیده گرفته شوند. باید تلاش کنیم سرانه مطالعه در کشور افزایش یابد و دسترسی افرادی که به دلایل مختلف کتاب در اختیارشان نیست، بیشتر شود. همه تلاش ما در معاونت امور فرهنگی در راستای کمک به اجرایی کردن پروژه‌ها و برنامه‌هایی است که در رویداد پایتخت کتاب ایران تایید و تصویب می‌شوند و سعی می‌کنیم آنها را به تخصیص اعتبارات وزارتخانه که محدودیت دارد، موکول نکنیم و رابطه‌ای باشیم بین نهادهای دولتی و عمومی و اشخاص حمایتگر.

در ادامه این نشست علیرضا نوری‌زاده، مدیرکل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی، با بیان اینکه جشنواره پایتخت کتاب ایران، رویدادی کتاب‌محور است به برگزیدگان دوره‌های گذشته اشاره کرد و گفت: سال قبل سمنان پایتخت کتاب ایران بود که به دلیل برنامه‌های خلاقانه و استفاده از فناوری‌های نوظهور و شبکه‌سازی‌هایی که انجام شده بود، انتخاب شد. پیش از آن هم شهرهایی مانند نیشابور، یزد، شیراز، بوشهر، اهواز، سنندج و … به عنوان پایتخت کتاب انتخاب شده بودند.

وی درباره نهمین دوره این رویداد توضیح داد: بعد از شروع فراخوان و انجام مراحل اولیه، در نهایت ۴۷ شهر به مرحله داوری‌ها راه یافتند. «شهرهای دوستدار کتاب» آنهایی هستند که قابلیت پایتخت کتاب شدن را دارند، تمام موارد بررسی و با حضور داوران و نمایندگان بخش‌های مختلف از بین این شهرها «پایتخت کتاب» انتخاب خواهد شد. البته شهرهایی هم داشتیم که استمرار داشتند و همیشه در جشنواره شرکت می‌کردند اما با توجه به اینکه رقابت نزدیک و تنگاتنگ بود، انتخاب نشدند. از این رو، برای اینکه دیده شوند طبق بیانیه هیئت داوران در بخش «شهرهای مشتاق کتاب» گنجانده شدند.

نوری‌زاده افزود: همچنین نگاه ویژه‌ای به شهرهای محروم داشتیم، شهرهایی که علاقه‌مند بودند فعالیت کتابی خود را به شهرهای دیگر نشان دهند؛ اما امکانات لازم و مکان مورد نظر را نداشتند. بر این اساس دو شهر تحت عنوان «شهرهای زیر چتر کتاب» انتخاب شدند.

مدیرکل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی، در پایان این نشست «شهرهای دوست‌دار کتاب» و نامزد «پایتخت کتاب» را اعلام کرد که به ترتیب از آخر عبارتند از: بهشهر از استان مازندران، لاهیجان از استان گیلان، شاهین‌شهر و میمه از استان اصفهان، قزوین از استان قزوین، ارومیه از استان آذربایجان غربی و اوز از استان فارس.

شهرهای خوی، سیرجان، سبزوار و فومن به عنوان شهرهای «مشتاق کتاب» و شهرهای رابر و فهرج نیز به عنوان شهرهای «زیر چتر کتاب» معرفی شدند. همچنین «عبدالحکیم بهار» نیز به عنوان مروج کتاب و کتابخوانی در چابهارمعرفی شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

یک سال از فعالیت شوراهای ششم شهر و روستا گذشت. میزان رضایت شما از عملکرد و فعالیت های سال اول شورای اسلامی ششم شهر اوز چقدر است؟

Loading ... Loading ...
آخرین نظرات
  • شرفایی ها از اوزی های اصیل بودند متاسفانه در اثر طایفه گرایی در اوز و جنگ قدرت بین میر و خواجه مجبور شدند جلای وطن کنند و مانند خیل عظیمی از اوزی ها که راهی بستک شدند این...
    در تایید اوزی دلسوز در مطلب:  مروری بر کلانتری  میر هاشم اوزی
  • خدا رحمت مرحوم شرفایی اهل جناح که بارها گفته بود که تا زمانی که اوزی ها دست.از تعصب قومیت وطایفه گری. (اخوند. میر. وخواجه و.....) برندارند مشکلات انها وعدم پیشرفت. انها ب...
    اوزی. از بندرعباس در مطلب:  مروری بر کلانتری  میر هاشم اوزی
  • باسپاس از جناب معصوم نژاد اینشالله که بتوانند. یک خودرو با حمایت دولت وخیران. برای. اتاق اصناف اوز. بگیرند. موفق باشند...
    سپاس. از اقای عبدالله معصوم زادگان در مطلب: گزارشی از فعالیت عبدالله معصوم نژاد از نمایندگان فارس در اتاق اصناف ایران
  • این مطلب ترویج بی اخلاقی و بی حجابی است و زیر سوال بردن شهر آور و آداب و رسوم ،...
    کامبیز صالحی در مطلب: روز اوز یا سالاد فصل/ بررسی کوتاه از برگزاری جشن روز اوز 
  • آقای نامی مطلب شما اصلا زیبنده شهر اوز نیست به نظر من چرا باید آشغال ریخته شود تا نیاز باشد افرادی بیاین وقت خود را صرف جمع کردن آشغالها کنند اتفاقا اینکه بعد از چند سال...
    علی در مطلب: سیزده به در روز طبیعت یا روز تخریب طبیعت؟
  • آقای ابراهیم پور اگر جوابی دارید چه فرق می کند به افراد با نام یا بی نام باشد .این صفحه برای عموم است...
    ناشناس در مطلب: روز اوز یا سالاد فصل/ بررسی کوتاه از برگزاری جشن روز اوز 
  • عده اندکی انگشت شمار که هنوز نمی‌دانند شورا یعنی چه و فقط چوب یک نفر را به سینه می زنند! همین هواداری از یک عضو شورا شروع نفاق است شروع بی حرمتی هاست وقتی نمی دانی جمعی ح...
    محمد در مطلب: سیزده به در روز طبیعت یا روز تخریب طبیعت؟
  • برای اگاهی رسانی هرچه بیشتر در رابطه با محیط زیست، بایستی از همه اقشار جامعه پیر و جوان از زن و مرد در حال جمع کردن آشغال، عکس گرفت و در بالای عکس نوشته شود من آشغال جمع...
    محمد فاروق رکنی در مطلب: سیزده به در روز طبیعت یا روز تخریب طبیعت؟
  • رسانه را معمولا در عزا و عروسی می کوبند. اوز امروز تاکنون حداقل ۱۰ مطلب در باره محیط زیست و فعالین این عرصه منتشر کرده است....
    مدیریت در مطلب: سیزده به در روز طبیعت یا روز تخریب طبیعت؟
  • اصلاح شد...
    مدیریت در مطلب: سیزده به در روز طبیعت یا روز تخریب طبیعت؟