جلسه انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان اوز با حضور اعضای انجمن و کتابداران در سالن فرمانداری صبح روز دوشنبه ۲۲ آبان برگزار شد.
محمد محمدی فرماندار شهرستان اوز با تبریک هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار بیان کرد: ۲۴ آبان به عنوان روز کتاب معرفی شده که به واسطه شخصیت علامه طباطبایی است و خوب است قدری به شخصیت وی در کتابخانه ها پرداخته شود و کتابداران ایشان را معرفی کنند که شخصیت فوق العاده داشته اند غرق در کتاب، مطالعه، تحقیق و پژوهش و متاثر از این مطالعه متخصص به اخلاق بوده اند.
تفسیر المیزان نوشته علامه طباطبایی که اهل سنت و شیعه به آن رجوع می کنند.
وی بیان کرد مجموعه کتابخانهها، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری، حضور پررنگ خیرین در زیرساخت های حوزه کتاب و دیگر مجموعه های اثر گذار در بحث کتاب و کتابخوانی به غنایی رسیده ایم که بایستی از سخت افزاری به سمت نرم افزاری قوی تر برویم و بتوانیم از زیرساخت ها نهایت بهره برداری را انجام دهیم. هرچند که در برخی از شهر ها و روستاهای شهرستان نیاز است کتابخانه داشته باشیم که مقدماتی نیز فراهم شده است.
وی گفت باید تلاش کنیم ایدهها روشهای جدید و نوینی برای ترویج کتابخوانی و فرهنگ مطالعه ارائه کنیم.
محمدی از تلاش های تمام کسانی که در پروژه پایتختی کتاب ایران امسال پای کار بودند تقدیر و تشکر نمود و اظهار کرد ما به آنچه می خواستیم رسیدیم و با یک امتیاز کمتر شهر اوز انتخاب نشد که نشان از این است که تفاوتی بین شهر ها نبود.
اوز در بین ۱۲ شهری که مرحله نهایی راه یافته بودند به عنوان شهر دوستدار کتاب و بعد از آن ۵ شهر انتخاب شد که در این بین شهر اوز کمترین جمعیت و وسعت را داشت.
فرماندار عنوان کرد دبیرخانه پایتخت کتاب را به یک اتاق فکر در خصوص ایدههای خلاقانه برای ترویج فرهنگ مطالعه استفاده از تجربیات کتابداران در کتابخانهها بهره ببرید و تلاش کنیم فرهنگ مطالعه در بین نسل جدید نهادینه شود.
در ابتدای جلسه فوزیه زارع رییس کتابخانه های عمومی شهرستان اوز ضمن تبریک سی و یکمین هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار به اعضای انجمن کتابخانه ها، کتابداران، حامیان کتاب، خیرین کتابخانه ساز، کتابخوانان و تمامی کسانی که در این عرصه فعال هستند گفت ۲۴ آبان ماه گرامیداشت علامه طباطبایی و روز درگذشت محمد حسین طباطبایی فیلسوف و خالق کتاب تفسیر المیزان میباشد. سی و یکمین دوره هفته کتاب و کتابخوانی و کتابدار با شعار آینده خواندنی است از فردا ۲۳ آبان ماه کلید می خورد.
وی بیان کرد کتابخانههای عمومی بعد از مدارس و مساجد بدون شک یکی از بزرگترین شبکه گسترده فرهنگی کتاب محور در کشور میباشد که کتابداران کتابخانههای عمومی این سکانداران عرصه دانایی در کتابخانهها نه تنها کار امانت و عضویت را انجام داده بلکه به ارائه خدمات در زمینههای فرهنگی و اجتماعی نیز میپردازند.
زارع عنوان کرد شهرستان اوز دارای ۴ کتابخانه نهادی و یک کتابخانه مشارکتی است. کتابخانههای اندیشه، بانو صفیه خضری، کودک و نوجوان ام الخیر، فردوس قلات و امیر میرزایی فیشور و همچنین کتابخانه موزه عروسکها که به صورت خصوصی مشغول به کار است.
وی از خیرین کتاب و کتابخانه ساز شهرستان که اکثر کتابخانهها را ساخته و حمایت میکنند و در امر خیرین کتاب مقام بالایی در استان و حتی در کشور دارند تشکر و قدردانی نمود و از انتخاب شهر اوز به عنوان مردمی بودن فعالیتها در هشتمین دوره پایتخت کتاب ایران را تبریک گفت و از تمامی دستاندرکاران دبیرخانه پایتخت کتاب و همه اداراتی که در زمینه فرهنگی و ترویج کتابخوانی با ما همکاری کرده اند تشکر ویژه نمود.
فروغ هاشمی رییس فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسعود کراماتی شهردار، پیروز هاشم پور رییس اداره ورزش و جوانان، انسیه گلابی بخشدار مرکزی، فریبا صالحی رییس شورای شهرستان اوز، فریناز تورانی رابط فرهنگی اداره کتابخانه های عمومی، فاطمه گل حقیقت، الهه مرادی، معصومه هرمی و فریدون نامی رییس شورای اسلامی شهر اوز هر کدام به نوبه خود هفته کتاب و کتابخوانی را تبریک گفته و نظرات و برنامه های خود را بیان کردند.
در پایان از کتابخوانان برتری که در طی یک سال گذشته بیشترین کتاب را مطالعه کرده اند، کتابداران و همچنین پیروز هاشمپور رئیس اداره ورزش جوانان شهرستان اوز که در جشنواره مردمی نذر کتاب ۸۵ جلد کتاب اهدا کردهاند لوح تقدیری از سوی فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان اوز اهدا شد.
کتابخوانان برتر:
سپیده ایزدی ۲۶۲ جلد کتاب از کتابخانه فردوس قلات
روژان خواجوی ۲۱۰ جلد کتاب
محمد رفیع صدیقی ۱۷۵ جلد کتاب
سنا نیکپور ۲۵ ساله ۱۷۰ جلد کتاب
ویهان لطیفی ۴ ساله ۱۶۰ جلد کتاب
کتابداران:
علی ایزدی، فریناز تورانی معصومه هرمی، فاطمه گل حقیقت، محسن غلامی نژاد، اسما زارع، فاطمه منظریان، الهه مرادی و فوزیه زارع
خداوند به خیران وبزرگواران آجر وبرکت بیشتر. بدهد که ما هرچه در زمینه مدارس. دانشگاه. مساجد. بیمارستان. ومراکز. بهداشت و..کتابخانه و….داریم از همت. این عزیزان. است اما انتظار. داریم که مسولین حداقل برای استقرار. ادارات مورد نیاز. مردم همت. کنند تا مردم مجبور نباشند برای کارهای. اداری وثبتی خود. به. لار وگراش. بروند آخر. زیبنده یک شهرستان. نیست که به علت. نداشتن دفتر خدمات پلیس ۱۰+ مردم. روزانه به شهرهای مجاور. بروند