یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
 |  13/ فوریه/ 2020 - 6:59
  |   نظرات: يك نظر
2,821 بازدید

نگاهی به انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه

ابراهیم احمدی/سرمقاله پیام اوز: انتخابات و مراجعه به آرای مردم از اصول پذیرفته شده در نظام های مردم سالار است که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز بر آن تاکید فراوان شده است. براساس اصل ششم  قانون اساسی «در جمهوري اسلامي ايران امور كشور بايد به اتكاء آراي عمومي اداره شود، از راه انتخابات: انتخاب رئيس جمهور، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، اعضاي شوراها و نظاير اين ها، يا از راه همه پرسي در مواردي كه در اصول ديگر اين قانون معين مي گردد.»

علاوه بر اصل ششم، اصل هفتم نیز به اهمیت شوراها از جمله مجلس شورای اسلامی می پردازد و ۳۷ اصل دیگر از قانون اساسی از اصل ۶۲ تا ۹۹ نیز به قوه مقننه که توسط مردم انتخاب می شوند، پرداخته است که همه این ها نشان از اهمیت انتخابات مجلس شورای اسلامی دارد.

انتخابات و صندوق رای، براساس اصول قانون اساسی در حقیقت ابزار حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش است. زیرا طبق اصل ۵۶ قانون اساسی: «حاکمیت مطلق بر جهان و انسان از آن خداست؛ او انسان را بر سرنوشت اجتماعی خود حاکم ساخته است و هیچ کسی نمی تواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد یا گروه خاصی قرار دهد.» در حال حاضر نیز هیچ ابزاری بهتر از انتخابات نمی تواند حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش را محقق سازد.

با توجه به موارد فوق، انتخابات و فراهم کردن شرایط لازم از جمله رقابتی بودن آن حق مردم است که می‌تواند زمینه را برای حضور حداکثری آنان فراهم کرده و از سوی دیگر به افزایش مشروعیت و انسجام درونی کشور نیز بیانجامد.

آن چه از شواهد برمی آید نه تنها برخی از جناح های سیاسی در کشور شرایط انتخابات را رقابتی ندانسته و از عدم امکان ارائه لیست سخن می گویند، بلکه حتی رئیس جمهور نیز از رقابتی نبودن انتخابات یازدهم مجلس شورای اسلامی که ۲ اسفند برگزار می شود، رضایت ندارند.

در حوزه انتخابیه لارستان، خنج، گراش و اوز، پس از ثبت نام، بررسی صلاحیت ها از سوی هیئت نظارت، هیئت اجرایی و شورای نگهبان، انصراف ها و تایید صلاحیت ها، ۲ نفر از نامزدها در آخرین لحظات تایید صلاحیت شدند و تاکنون ۱۸ نفر به عنوان نامزد نهایی در صحنه رقابت حضور دارند که احتمال انصراف برخی از آنان هنوز وجود دارد.

در این حوزه نیز برخی از جناح ها از غیر رقابتی بودن انتخابات گلایه دارند و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در لارستان، خنج، گراش و اوز در بیانیه ای که به این منظور منتشر کرده اند اعلام داشته: هیچ یک از نامزدهای اصلاح طلب اعم از حزبی، شناسنامه دار یا کمتر شناخته شده توسط شورای نگهبان تایید صلاحیت نشدند. با این اوصاف، دراین حوزه همچون بسیاری نقاط کشورمان، انتخابات رقابتی مفهوم چندانی ندارد و از هیچ یک از نامزدهای محترم مجلس شورای اسلامی« حمایت تشکیلاتی» نمی کند.

اما با توجه به شروع تبلیغات غیر رسمی و رایزنی های انجام شده ضمن احترام به همه نامزدهای این دوره، به نظر می رسد در این حوزه ۴ نفر از نامزدها از شرایط بهتر و پایگاه رای بیشتری برخوردار هستند که مختصرا به آن می پردازیم:

الف-علاءالدین بروجردی: وی با داشتن چندین دوره سابقۀ نمایندگی مجلس از حوزه انتخابیه بروجرد و حضور در مجلس به عنوان رئیس کمیسیون امنیت ملی از یک طرف و حمایت بیت آیت الله آیت اللهی و برخی معتمدین، کارآیی و تاثیر گذاری خود را در تحقق برنامه هایش بیشتر می بیند. گرچه برخی نیز عدم حضور وی در منطقه و عدم آشنایی با اولویت ها را از یک سو و برخی موارد که حاکی از تخریب اوست از سوی دیگر در عدم امکان راه یابی به بهارستان موثر می دانند.

ب-جمشید جعفر پور: او نیز با سابقه ۲ دوره نمایندگی مردم از حوزه انتخابیه در مجلس و اعلام بسیاری از اقدامات انجام شده در حوزه های مختلف به نام خود و یارگیری از مناطق مختلف، خود را نماینده شایسته ای برای حضور در یازدهمین دوره مجلس می داند. اما عده‌ای نیز معتقدند جعفرپور آن چه در توان داشته انجام داده و در بسیاری از حوزه ها به ویژه در مقایسه با حوزه های انتخابیه همجوار عقب مانده ایم و باید عرصه به نیروی دیگری واگذار شود. البته واجدین رای در شهرستان اوز کنش ها و واکنش های وی در باره ارتقای اوز را مد نظر دارند.

ج-منصور محتاجی: این نامزد مجلس نیز با بهره گیری از سوابق خود در عرصه های مختلف به ویژه فرمانداری لارستان، نمایندگی دفتر نماینده ولی فقیه در امور اهل سنت منطقه و مجمع خیرین سلامت، سابقه کانداتوری در دوره های گذشته و ارتباطی که با مردم منطقه داشته به میدان آمده تا این بار انصراف نداده و تا آخر بماند. اما وی نیز از برخی تهدیدها از جمله حواشی ارتقای گراش در دوران فرمانداری خود و حضور سایر رقبا در میدان بی نصیب نمانده و باید برای جمع آوری آرا تلاش مضاعف کند.

د-حسین حسین شیری: گرچه وی در آخرین دقایق؛ یعنی شامگاه ۲۲ بهمن تایید صلاحیت شد و فرصت رایزنی که دیگر نامزدها به خوبی از آن استفاده کردند را از دست داد اما امیدوار است با ایجاد یک شوک و بهره گیری از نیروی جوانی خود و سابقه اجرایی که در حوزه های مختلف از جمله خنج، مهر، آباده، وزات کشور و استانداری فارس داشته و تجربه نامزدی در دوره گذشته بتواند خود را به بهارستان نزدیک کند. البته حضور ۴ نماینده از گراش در صحنه تاکنون، کار وی را مشکل می کند اما در صورت اجماع در گراش بر روی وی شاید بتواند امیدوارتر دراین عرصه به رقابت بپردازد و خود را در بهارستان ببیند.

 

 

 

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

One Response to “نگاهی به انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه”

  1. ناساگ گراش گفت:

    مهندس حسین زاده از قلم افتاده ایشان در صنعت نفت و حفاری منطقه نام آشنا می باشند و در هما و شانول گازی خنج و منطقه فیروز آباد رییس منطقه می باشند .ایشان سابقه در خشانی در قراردادهای نفتی با روسیه داشته اند و می توان به جرات گفت نمی شود کسی با او بوده و نام نیک او را به زبان نیاورد .در کل صنعت نفت از نیکی از او یاد می کنند .وقتی منطقه خنج در باغان این شهر اندازه عسلویه گاز دارد آیا نباید یک پالایشگاه در منطقه داشته باشد .

نظر سنجی

یک سال از فعالیت شوراهای ششم شهر و روستا گذشت. میزان رضایت شما از عملکرد و فعالیت های سال اول شورای اسلامی ششم شهر اوز چقدر است؟

Loading ... Loading ...
آخرین نظرات
  • شهرستان اوز. هم چنان درسطح. استان بخاطر. نداشتن خبرنگار. رسمی. صدا و سیمای فارس دربی خبری. و خاموشی. است. لازم. است که یک خبرنگار. برای صدا. و سیمای فارس. از. شهر. اوز. م...
    ضرورت خبرنگار. صدا و سیما. در اوز در مطلب: روابط عمومی فرمانداری شهرستان اوز رتبه برتر را در استان کسب کرد
  • سلام تقدیر و تشکر به برادر بزرگوار آقای کهریزی بابت زحمات ارزنده وسپاس از استاندارمحترم دکتر ایمانیه استانداری فارس وسپاس از فرماندار دلسوز وفعال شهرستان اوز و برادر بزرگ...
    ج ص در مطلب: روابط عمومی فرمانداری شهرستان اوز رتبه برتر را در استان کسب کرد
  • با سلام خدمت نویسنده گرامی و توضیحات زیبای ایشان، متاسفانه زبان اچمی بصورت کامل در لار داره از بین میره و اون اینه که بیشتر لاریهای عزیز با فرزندانشون فارسی صحبت میکنن، ب...
    مهران در مطلب: مختصات شعر محلی به زبان لارستانی
  • کار بسیار عالی و زیبایی است و باعث افتخار است...
    در مطلب: اهدای گل به بانوان کاسب محجبه اوز
  • خوشبختانه مدتی است که بلورها و میادین شرح تغییراتی حاصل شده و امیدواریم که ادامه داشته باشد .کاش خیلی وقت قبل به این موارد توجه می کردید شاید تلنگری می شد برای شهرداران ق...
    شهروند در مطلب: اگر امروز اقدام نکنیم، فردا دیر است
  • http://awazemrooz.ir/?p=29552 این مطلب اخیرا نوشته شده اما متاسفانه جو مناسبی برای بیان دیدگاه ها وجود ندارد....
    مدیریت در مطلب: اگر امروز اقدام نکنیم، فردا دیر است
  • سلام و عرض ادب مطالبی را خواندم از سفرتان به بستک و طوابع آن خیلی با سلیقه و با مرام و ادب بدون در نظر گرفتن هیچگونه حاشیه خیلی به مذاق خوش آمد حال ما در شهرستان اوز باید...
    در مطلب: اگر امروز اقدام نکنیم، فردا دیر است
  • آقای احمدی مطلبی درباره. تحولات شبکه بهداشت. ودرمان. خنج. پس. از انتزاع. از. لارستان تهیه وجهت. اطلاع مردم. ومسولان. اوز. منتشر نمایید شما به عنوان فعال اجتماعی درامور به...
    تقاضای مردم. اوز. از مدیریت سایت در مطلب: اگر امروز اقدام نکنیم، فردا دیر است
  • ممنون از مطلب خوبتان اشاره کردین به رونق اقتصاد شهرستان بستک موردی که میتونه قابل توجه باشه اینه‌که با توجه به اینکه بستک چندین سال زودتر از اوز شهرستان شده چرا قیمت زمین...
    دلسوز اقتصاد اوز در مطلب: اگر امروز اقدام نکنیم، فردا دیر است
  • به نظر بنده مسئولین امر در بحث مبلمان شهری سری به منطقه بستک بزنند واقعا پیشرفت خوبی داشته اند، گرچه شهردار جدید دکتر امیری هم در این مدت فعال و موثر نشان داده اند...
    در مطلب: اگر امروز اقدام نکنیم، فردا دیر است